Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Tero Laine on Lajittelijamestari

Pirkanmaan Jätehuollon 25-vuotiskisa on ratkennut. Etsimme juhlavuoden kunniaksi alueemme Lajittelijamestaria. Raati löysi 70 hyvän ehdokkaan joukosta voittajan, jonka kokonaisvaltainen lähestymistapa vakuutti.

Lajittelijamestari Tero Laine ja Kirsi Hieta

- Sen lisäksi että Tero Laine lajittelee kaikki jätteensä mallikkaasti, hän myös huomioi että jätettä syntyy mahdollisimman vähän. Laine kuluttaa harkiten, huoltaa ja korjaa tavaroitaan myös työkseen, Laine työskentelee restaurointialalla. Laine seuraa lajittelu-uutisia ja toimii esimerkkinä ja neuvonantajana lähipiirilleen. Tero Laine huolehtii myös lähiympäristönsä siisteydestä, keräämällä ja lajittelemalla luontoon päätyneet roskat. Näiden ympäristötöiden tekijälle on ilo ojentaa Lajittelija-mestarin titteli, kiteyttää raadin tunnot Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen.

Tero Laineen ilmiantoi kisaan hänen ystävänsä Kirsi Hieta.

- Terolle tärkeintä on jätteiden syntymisen vähentäminen. Tarvittavat tavarat ostetaan ensisijaisesti käytettynä - aina ensin kirppikselle! Ruokaa ei heitetä hukkaan, kun ostetaan vain se mitä tarvitaan. Terolta kysytään neuvoa erilaisten tavaroiden korjaamisesta tai materiaalien kierrättämisestä. Asiantuntevia neuvoja, korjaus- ja kierrätysapua Terolta saa aina. Lajittelu on Terolla nikamien välissä, kertoo Kirsi Hieta.

- Ekologisissa prosesseissa aine kiertää, jolloin yhden jäte on toisen resurssi. Tämä havainto on ollut innoittajana tavaroiden ja materiaalien kierrättämiseen ja resurssitehokkaaseen käyttöön.Suomalaisesta jätehuollosta riittää mallia myös maailmalle. Ja meillä tärkeää on, että ympäristökasvatus lähtee jo nuoresta, lapset ja nuoret rakentavat tulevaisuutta, kertoo lajittelijamestari Tero Laine.

- Kisa osoitti, että lajittelutaidot ovat monella alueemme asukkaalla mestaruustasolla. Hyvä näin! Lisää vinkkejä pienille ja suurille lajittelijamestareille löytyy verkosta: www.lajittele.se, kertoo Suomalainen.

Lajittelijamestari sai palkinnoksi 125 euron lippulahjakortin, myös Kirsi Hieta palkittiin 50 euron lahjakortilla. Kisaan osallistuneiden kesken arvottiin myös 5 lajittelukassia.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English