Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15

Vesientarkkailu

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry tarkkailee jätekeskusten vaikutuksia lähialueen vesistöihin.

Tarastenjärven ja Koukkujärven jätekeskukset eivät sijaitse pohjavesien muodostumisalueella. Jätekeskusten yläpuoliset pintavesien valuma-alueet ovat pieniä.

Tarastenjärven ja Koukkujärven jätekeskuksissa muodostuvat valuma- ja suotovedet kerätään tasausaltaisiin. Niistä jätevedet johdetaan viemäreitä pitkin Nokian ja Tampereen kaupungin jätevedenpuhdistamoille. Viemäriin johdettavien jätevesien laatua tarkkaillaan säännöllisesti.

Koukkujärven jätekeskuksella on oma kuormitus- ja vesistöntarkkailuohjelma. Tarastenjärvellä alueen ympäristöluvalliset toimijat käynnistivät 2016 ns. yhteistarkkailun.  Tarkkailua hoitaa nykyinen KVVY Tutkimus Oy, ja siihen sisältyy jätekeskusten suotovedet, pintavedet lähistön ojista ja järvistä sekä alueiden pohjavedet.

Vuonna 2018 Nokialla Haukijärven laskuojaan ja Tampereella Tiikonojaan asennettiin automaattiset mitta-asemat, joiden avulla seurataan veden virtaamaa ja sähkönjohtavuutta. Tämä auttaa mm. tarkentamaan kuormituslaskentaa.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English