Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Vaatteet ja tekstiilit

Tekstiilijätteen kierrätystä kehitetään tällä hetkellä valtakunnallisesti, ja Pirkanmaan Jätehuolto on kehitystyössä mukana. Katso tästä ohjeet, miten lajittelet ja kierrätät tekstiilejä.

  • Vaatteiden pitkäikäisyys on vastuullisemman vaatetuksen A ja O. Ympäristön näkökulmasta kaikkein kestävintä on, että jo valmistetut vaatteet säilyvät mahdollisimman pitkään käytössä. Tutustu vastuullisen vaatetuksen oppaaseen
  • Ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet ja tekstiilit kannattaa viedä kirppareille ja kierrätyskeskuksiin, keräyslaatikoihin tai vaihtotapahtumiin (esimerkiksi SWAP).
  • Risat ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit voi viedä Nextiiliin (Tampere) tai Leveteksiin (Lempäälä).
  • Risat ja kierrätyskelvottomat tekstiilit lajitellaan sekajätteeseen, joka hyödynnetään Tammervoiman hyötyvoimalassa energiaksi. Tammervoimassa sekajätteestä tuotetaan lämpöä ja sähköä koteihin.
  • Suuret määrät sekajätteeseen kuuluvia vaatteita, tekstiilejä ja mattoja otetaan vastaan jäteasemilla ja jätekeskuksissa.

Nextiili vastaanottaa puhdasta ja kuivaa tekstiiliä

Nextiiliin voi viedä puhtaita ja kuivia vaatteita, käyttökelpoisia kenkiä, kankaita ja kodintekstiilejä. Reiät ja pesussa lähtemättömät tahrat eivät haittaa, koska esim. napit, vetoketjut yms. poistetaan uudelleen käyttöön. Samoin rikkinäiset lakanat uusiokäytetään. Myös siistit peitot, viltit ja tyynyt kelpaavat. Lumpunkeräykseen kelpaamattomat vaatteet sekä kumi, nahka ja risat kengät kuuluvat sekajätteeseen.

Lisätietoja Nextiilistä

Tekstiilien kierrätystä kehitetään valtakunnallisesti

Tekstiilijätteen keräyksen ja kierrätyksen aloittamiseen valmistaudutaan valtakunnallisissa Telaketjuhankkeissa, joissa Pirkanmaan Jätehuoltokin on mukana. Telaketju on tekstiilin kierrätystä edistävä yhteistyöverkosto, joka kehittää poistotekstiilin keräystä, lajittelua, jatkojalostusta ja kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja Suomessa.

Lisätietoa Telaketjusta

 

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English