Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Risut ja oksat

Peräkärrykuorman risuja voi viedä maksutta jätekeskuksiin Tampereen Tarastenjärvelle ja Nokian Koukkujärvelle. Isommista määristä otetaan maksu. Risut haketetaan ja käytetään kompostin seosaineena.

Haketa risut

Risut ja oksat kannattaa hakettaa pensaiden juurille tai kompostin seosaineeksi. Hakettimia voi tiedustella konevuokraamoista ja omakotiyhdistyksiltä.

 

Risujen vastaanottopaikat

Jätekeskukset Tampereen Tarastenjärvellä ja Nokian Koukkujärvellä ottavat maksutta vastaan peräkärryllisen risuja ympäri vuoden. Isommista määristä otetaan maksu. Risut haketetaan ja käytetään kompostin seosaineena.  

Myös Parkanon jätesemalla vastaanotetaan risuja ja oksia. Muilla jäteasemilla ei ole omaa lavaa risuille, vaan ne joudutaan ottamaan sekajätelavalle sekajätteen hinnalla.

Myös osa kunnista järjestää risujen vastaanottopäiviä ja -paikkoja. Kysy lisää omasta kunnastasi!

Repsikka-noutopalvelu tekee risunoutoja. Katso tiedot ja hinnat oheisesta linkistä.

Tampereen ja Pirkkalan risukampanja

Risunkeräys järjestetään keväisin.

Risujen poltto

Risujen ja lehtien polttaminen avotulella taajama-alueella ei ole suositeltavaa savuhaittojen vuoksi.

Kunnallisten jätehuoltomääräysten (10§) mukaan:
Ulkona avotulella saa polttaa vain vähäisessä määrin kuivia risuja ja oksia. Kaikessa polttamisessa on noudatettava huolellisuutta ja otettava huomioon, etteivät savukaasut aiheuta haittaa ympäristölle tai naapureille.

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English