Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110, avoinna ma-pe 8.30-15.45
 

Muovipakkausten keräys

Kodin puhtaita ja kuivia muovipakkauksia kerätään osassa Suomen Pakkauskierrätys Ringin ekopisteissä. Pirkanmaan Jätehuolto on aloittanut muovin keräyksen Pirkkalan ja Tampereen taajama-alueen kiinteistöillä.

Keräykseen voi liittyä, jos kiinteistöllä on syväkeräys. Toinen vaihtoehto on vuokrattavaa muovipakkausten keräysastia. Muovipakkaukset kuljetetaan käsiteltäväksi Riihimäelle Fortumin muovijalostamoon.

 

Kodin muovipakkaukset

Vuoden 2016 vaihteessa vastuu pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi tuottajille ja niiden edustamalle Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle.

Rinki päivittää pisteiden sijainnin osoitteeseen: www.kierratys.info Pisteet löytyvät myös Ringin verkkosivuilta.

Lisätietoa muovinkeräyspisteistä:
Rinki Oy, asiakaspalvelu 0800 133 888  tai sähköposti: asiakaspalvelu(at)rinkiin.fi.

Likaantuneet muovit ja muut muovit

Likaantuneet muovit ja muut kodin muovit laitetaan sekajätteeseen, josta ne päätyvät energiaksi. Sekajäte ei enää päädy kaatopaikalle, vaan jätteestä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa. Lisätietoa löytyy Tammervoiman sivuilta.

Muovipakkausten puhtaus

Kuinka perusteellisesti muovipakkaukset pitää pestä?

Pakkauksissa ei saa olla ruokajäämiä tai muita ainejäämiä. Valuta pakkaukset myös kuiviksi. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä, vaan ne voi laittaa sekajätteeseen (Vastaus Ringin verkkosivuilta 4/2016)

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English