Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Lamput ja valaisimet

Energiansäästölamppu ja loisteputki

Energiansäästölamput, loisteputket ja pienloistelamput ovat vaarallisista jätettä. Lamput tulee säilyttää ehjinä. Vastaanotto jäteasemilla, jätekeskuksissa ja Repe&Romu -kierroksella. Yli 20 kg (80 normaalia loisteputkea) suositellaan vietäväksi suoraan Tarastenjärven vaarallisten jätteiden asema Varmaan.

Energiansäästölamppujen ja loisteputkien vastaanotto myös kaupoissa. Se, millaisia lamppuja kaupat vastaanottavat, riippuu sekä lampun että myymälän (myyntipinta-alan) koosta. Keräysmalli perustuu tuottajavastuuseen, jätelakiin ja helmikuussa 2014 voimaan astuneeseen direktiiviin. Lue lisää SER-kierrätyksen verkkosivuilta.

  Mihin kauppaan energiansäästölamput voi palauttaa?

 

Hehkulamppu ja halogeenilamppu

Hehkulamput ja halogeenilamput ovat sekajätettä eli ne laitetaan tavalliseen roskikseen.

LED-lamppu ja plasmalamppu

LED-lamppu ja plasmalamppu ovat sähkölaitteita. Kuluttajat voivat palauttaa vanhat sähkölaitteet veloituksetta.

Laavalamppu

Laavalamppujen säiliö eli kupuosa on vaarallista jätettä (ongelmajätettä), koska se voi sisältää erilaisia liuottimia. Tämä erilaisia nesteitä sisältävä kupu on toimitettava vaarallisten aineiden keräykseen, muu osa valaisimesta otetaan vastaan sähkölaitteena.

Valaisin

Valaisimet (myös valokuitukaapelivalaisimet) ovat sähkölaitteita. Pienimmät valaisinlaitteet, esimerkiksi pöytälamput, voi laittaa myös metallinkeräykseen.

Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden vastaanotto

Kodin vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet otetaan maksutta vastaan Repe&Romu-kierroksella, jäteasemilla ja jätekeskuksissa.

Myös kaupat vastaanottavat sähkölaitteita tietyin edellytyksin. Lue lisää SER-kierrätyksen verkkosivuilta.

 Mihin kauppaan sähkölaitteet voi palauttaa?

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English