Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Joulun ja uudenvuoden jätteet

Vähäjätteistä joulua voi viettää antamalla tavaran sijaan lahjaksi palvelun.

Jouluiset jätteet

1. Nämä kaikki kuuluvat biojätteisiin

Ruuantähteet, teepussit ja kahvinsuodattimet, luut, joulukukat ja paperiset lautasliinat.

2. Kinkunrasvaa ei saa kaataa viemäriin

Kinkunrasva tulee jähmettää, pakata ja viedä biojätteeseen tai kompostiin. Muistathan pakata biojätteet hyvin! Biojätteet kompostoidaan mullaksi Tarastenjärven jätekeskuksen kompostointilaitoksessa. 

Jos pihalla ei ole bioroskista tai kompostoria, kinkunrasvan voi kaataa esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin, antaa hyytyä ja viedä tölkkeineen päivineen Kinkkutempun vastaanottopisteisiin tai sekajäteastiaan. Sekajätteistä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa.

3. Laita joulukuusi biojäteastian vierelle

Kuuset otetaan samaan kyytiin muun biojätteen kanssa, joten älä pakkaa kuusta muovisäkkiin. Jos pihassasi ei ole bioroskista, voit laittaa kuusen tavallisen roskiksen viereen. Kuusen voi myös pilkkoa polttopuuksi tai palastella sekajäteastiaan. Katso Vuoreksen rappulapusta (liite) kuusikeräyksen paikat ja aikataulu.

4. Lahjapakkaukset lajitellaan kartonkiin, lahjapaperit sekajätteeseen

Litistä pakkaukset, ettei keräysastia täyty kerrasta. Jotta pihakin pysyy juhlakunnossa, voi pakkausroskat laittaa komeron nurkkaan odottelemaan arkea ja jätteenkuljettajaa. Lahjapaperit kuuluvat sekajätteeseen.

5. Joulukortit lajitellaan paperinkeräykseen

6. Kynttilänjämät kuuluvat sekajätteeseen

Alumiinikuoret metallinkeräykseen, muovikuoret sekajätteeseen

7. Hajonneet jouluvalot ovat sähkölaitteita

Katso Lajittelu ABC/Sähkölaitteet

Vähäjätteistä joulua voi viettää antamalla tavaran sijaan lahjaksi palvelun. Teatterilipusta tai hemmottelulahjakortista ei jätesäkki paisu. Joulumuistamiset voi pakata persoonallisesti esimerkiksi itse tehtyyn kangaskassiin tai viime vuodelta säästettyihin papereihin ja koristeisiin.

Uusivuosi

Uudenvuoden tinat sisältävät runsaasti ympäristölle haitallista lyijyä. Paras tapa on säästää tinat ensi vuoteen ja valaa niistä uudet ennustukset. Tinat voi viedä myös vaarallisen jätteen keräykseen jäteasemille, jätekeskuksiin tai Repen&Romun kyytiin.

Ilotulitteiden myyjien on järjestettävä uudenvuoden jälkeen palautuspiste, mihin kuluttajat voivat palauttaa viallisia raketteja. Raketteja ostaessa kannattaa pitää kohtuus mielessä. Lue lisää ilotulitteista oheisesta linkistä. 

Tyhjät rakettipakkaukset ja räjähtäneiden rakettien roskat tulee jokaisen siivota ja viedä roskikseen. 

Kierrätä sinäkin hyvää juhlamieltä!

 

 

Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English