Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Asbestijäte - muista pakata huolella!

Asbestin käyttö on nykyisin kielletty ja sen käsittely rajoittuu lähinnä korjausrakentamiseen ja kiinteistöalan töihin. Asbestia voivat sisältää mm. lämmityskattiloiden pinnat, lämpöputkien ja ilmanvaihtokanavien eristeet, palo- ja äänieristeet, vanhojen (esim. 50-luvun) sähköhellojen eristeet sekä seinä-, lattia- ja kattolaatat (esimerkiksi vanhat Minerit-, Vartti-, Eternit- ja Luja-levyt).

Purkaminen

Asbestikartoitus tulee tehdä kaikkien ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten rakennusurakoiden yhteydessä. Rakennuttajan on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista. Asbestikartoituksessa selvitetään kaikkien remontoitavien rakennusosien asbestipitoisuudet.

Asbestipurkutyölupaa haetaan työsuojeluviranomaiselta. Luvan voi saada luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Käytettävissä on oltava turvalliseen asbestipurkuun tarvittavat laitteet ja välineet sekä niiden huoltotilat.

Asbestipurkutyöluparekisteri 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue pitää lupa-asioiden käsittelemiseksi ja työsuojelun edistämiseksi sekä asianmukaista valvontaa varten asbestipurkutyöluvista rekisteriä: tyosuojelu.fi

Asbestipitoisen jätteen vastaanotto

Asbestipitoisia jätteitä käsitellään samalla tavoin oli kyse vähän asbestia sisältävistä rakennuslevyistä tai asbestieristeestä. Pidä asbestipitoiset jätteet muista jätteistä erillään.

Kaikki asbestipitoiset jätteet täytyy pakata.

Pölyävä ja irtonainen asbesti on pakattava erityisen huolellisesti tiiviiseen astiaan tai lujaan säkkiin ja suljettava hyvin.

Asbestipitoiset levyt  voi mm. pakata muovitettuun lavaan, jonka helmat on käännetty päälle ja teipattu tiiviisti. Tämä pakkaustapa estää purkuvaiheessa hajoavien levyjen sisältämän asbestin leviämisen.

  • Pienet määrät (50 litraa vastaava määrä) asbestipitoisia jätteitä otetaan vastaan jäteasemilla ja jätekeskuksissa. Asbestijätteen on mahduttava vastaanotossa 600 litran jäteastiaan, niin että astian kansi saadaan suljettua (astia viedään haudattavaksi).
  • Yli 50 litraa vastaava määrä asbestipitoisia jätteitä vastaanotetaan Tarastenjärven jätekeskuksessa (erityisjäte, asbesti, hinta sama kuin rakennusjäte, kuorma punnitaan).
Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English