Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Asiakaspalvelu (03) 240 5110 ma-pe klo 9-15
 

Akut

Akut ovat aina vaarallista jätettä eli ongelmajätettä, joten autojen romuakut, märkä- ja kuiva-akut, akkunesteet sekä kännyköiden ja muiden sähkölaitteiden akut tulee toimittaa vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

Kodin vaarallisia jätteitä otetaan maksutta vastaan: jäteasemat, jätekeskukset, Repe&Romu, Vartti-kontit.

Paristot ja akut kuuluvat tuottajanvastuulle

  • Paristoja ja akkuja koskeva tuottajavastuu tuli voimaan 26.9.2008. Vähittäiskaupan on otettava käytetyt kannettavat akut ja paristot maksutta takaisin kuluttajilta ilman uuden akun tai pariston ostopakkoa. Kannettavilla akuilla ja paristoilla tarkoitetaan muita kuin autojen käynnistysakkuja tai teollisuudessa käytettäviä akkuja.
  • Auton käynnistysakkujen vähittäismyyjän ei ole pakko ottaa vastaan käytettyjä akkuja. Jos vähittäismyyjä niin tekee, on akut on otettava vastaan maksutta ilman uuden akun ostopakkoa. Tuottajien on luotava autojen käynnistysakuille koko maan kattava keräysjärjestelmä.
  • Jäteasemat ja jätekeskukset ottavat autojen käynnistysakkuja vastaan maksutta.


Jaa tämä sivu Facebookissa 

Twiittaa

Lähetä linkki

English